štvrtok, 20 júna, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomŠťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé pučené zemiaky

Šťavnatá pečená krkovička na pive a horčici a chrumkavé pučené zemiaky

Bravčová krkovička bez kosti, masť, cibuľa, cesnak, dijonská horčica, svetlé pivo, soľ, drvená rasca, olivový olej, čili omáčka.

Príloha: zemiaky, vajce, múka

Rúru rozohrejeme na 180 °C

Cibuľu som nakrájal na polmesiačky, cesnak rozotrel. Na rozohriatu masť som dal cibuľu, cesnak, soľ a smažil do sklovita. Krkovičku som nakrájal na plátky, naklepal, osolil, posypal rascou. Mäso som dal k cibuli a cesnaku, nechal zatiahnuť. Potom som mäsom vytiahol a potrel zmesou horčice, čili omáčky, piva, oleja, prelisovaným cesnakom, osolil. Dal som do pekáča na výpek cibule a s cesnaku krkovičku natretou časťou hore, podlial vodou, prikryl alobalom a dal do rúry na 60 minút. Po 30 minútach som mäsko otočil a piekol ďalej zakryté. Po 60 minútach som dal alobal dolu, mäsko opäť otočil, teplotu zvýšil na 200 °C a nechal odkryté zapiecť dozlata ešte 15 minút. Ak by sa vám šťava vyparovala, priebežne podlievajte vodou. Treba sledovať či je mäsko mäkké – upečené.

Príloha: Zemiaky som uvaril v šupke. Očistil, popučil, osolil, pridal vajce a múku (múku podľa potreby, aby sa dali vysmážať placky). Vytváral som placky dlaň naolejovanú, aby sa lepšie tvorili. Vysmažil som na oleji.

Dobrú chuť praje eRZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com