Bravčová krkovička bez kosti, masť, cibuľa, cesnak, dijonská horčica, svetlé pivo, soľ, drvená rasca, olivový olej, čili omáčka.
Príloha: zemiaky, vajce, múka
Rúru rozohrejeme na 180 °C
Cibuľu som nakrájal na polmesiačky, cesnak rozotrel. Na rozohriatu masť som dal cibuľu, cesnak, soľ a smažil do sklovita. Krkovičku som nakrájal na plátky, naklepal, osolil, posypal rascou. Mäso som dal k cibuli a cesnaku, nechal zatiahnuť. Potom som mäsom vytiahol a potrel zmesou horčice, čili omáčky, piva, oleja, prelisovaným cesnakom, osolil. Dal som do pekáča na výpek cibule a s cesnaku krkovičku natretou časťou hore, podlial vodou, prikryl alobalom a dal do rúry na 60 minút. Po 30 minútach som mäsko otočil a piekol ďalej zakryté. Po 60 minútach som dal alobal dolu, mäsko opäť otočil, teplotu zvýšil na 200 °C a nechal odkryté zapiecť dozlata ešte 15 minút. Ak by sa vám šťava vyparovala, priebežne podlievajte vodou. Treba sledovať či je mäsko mäkké – upečené.
Príloha: Zemiaky som uvaril v šupke. Očistil, popučil, osolil, pridal vajce a múku (múku podľa potreby, aby sa dali vysmážať placky). Vytváral som placky dlaň naolejovanú, aby sa lepšie tvorili. Vysmažil som na oleji.
Dobrú chuť praje eRZetko