nedeľa, 24 novembra, 2024

Torta s prekvapením

3 korpusy

Suroviny: 190 g masla, 100 g kryštálového cukru, 190 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 pl mlieka, ½ pdp, (3 pl cukrových ozdôb)

Tortová forma s priemerom 24 cm, pohár, alebo okrúhla formička na vykrajovanie

1 dávka toho krému

Krém: 375 g masla, 300 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, 3 pl horúcej vody

jahodový džem

Dekorácia: 10 vrecúšok farebných strúhaniek, 10 vrecúšok kakaových strúhaniek, 10 vrecúšok mix korálok, 5 vrecúšok strieborné korálok, 5 vrecúšok mix srdiečka, 300 g lentilky (m&m cukríky), 300 g želé cukríkov

Radšej nech zostane

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, vymiešame do peny. Pridáme mku premiešanú s práškom do pečiva, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Do cesta nasypeme trochu farebnej posýpky a jemne ho premiešame. Vmiešame bielka. Upečieme tri korpusy pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút. Korpusy necháme vo forme ešte 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy.

Pripravíme si krém: maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame spolu s horúcou vodou dohladka; ak treba, pridáme ešte trochu horúcej vody.

Upečené korpusy vyberieme z formy, rozrežeme horizontálne na polovicu, zo štyroch vyberieme stred menším okrúhlym vykrajovačom tak, aby v strede zostal otvor. Spodný korpus po celej ploche natrieme jahodovým džemom a krémom, položíme štyri duté korpusy medzi ktoré natrieme jahodový džem a krém tak, aby v strede zostala okrúhly otvor. Všetky ozdobné omrvinky zmiešame s želé cukríkmi a m&m cukríkmi v miske a potom nasypeme do dutiny koláča. Prikryjeme posledným nevyrezaným korpusom. Natrieme džemom a krémom. Posypeme krémom vrch aj boky a posypeme sladkými farebnými ozdobami.

Môžete si pomôcť aj parížskym krémom.

Parížsky krém: 1 šľahačková smotana, 100 gr čokolády, 250 g masla, cukor

Smotanu vlejte do hrnca a zohrejte ju. Ešte do teplej pridajte čokoládu, ktorú nechajte rozpustiť a všetko dobre rozmiešajte. Hotovú zmes dajte po vychladnutí do chladničky a nechajte ju tam do druhého dňa. Potom ju vyšľahajte a primiešajte do nej postupne zmäknuté maslo, aby mala lepšiu konzistenciu na zdobenie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

This site is protected by wp-copyrightpro.com