sobota, 25 mája, 2024

Torta s prekvapením

3 korpusy

Suroviny: 190 g masla, 100 g kryštálového cukru, 190 g polohrubej múky, 3 vajcia, 3 pl mlieka, ½ pdp, (3 pl cukrových ozdôb)

Tortová forma s priemerom 24 cm, pohár, alebo okrúhla formička na vykrajovanie

1 dávka toho krému

Krém: 375 g masla, 300 g práškového cukru, ½ balíčka vanilkového cukru, 3 pl horúcej vody

jahodový džem

Dekorácia: 10 vrecúšok farebných strúhaniek, 10 vrecúšok kakaových strúhaniek, 10 vrecúšok mix korálok, 5 vrecúšok strieborné korálok, 5 vrecúšok mix srdiečka, 300 g lentilky (m&m cukríky), 300 g želé cukríkov

Radšej nech zostane

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme maslo, vymiešame do peny. Pridáme mku premiešanú s práškom do pečiva, mlieko a vypracujeme hladké cesto. Do cesta nasypeme trochu farebnej posýpky a jemne ho premiešame. Vmiešame bielka. Upečieme tri korpusy pri teplote 180 °C asi 25 až 35 minút. Korpusy necháme vo forme ešte 10 minút vychladnúť a vyberieme z formy.

Pripravíme si krém: maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame spolu s horúcou vodou dohladka; ak treba, pridáme ešte trochu horúcej vody.

Upečené korpusy vyberieme z formy, rozrežeme horizontálne na polovicu, zo štyroch vyberieme stred menším okrúhlym vykrajovačom tak, aby v strede zostal otvor. Spodný korpus po celej ploche natrieme jahodovým džemom a krémom, položíme štyri duté korpusy medzi ktoré natrieme jahodový džem a krém tak, aby v strede zostala okrúhly otvor. Všetky ozdobné omrvinky zmiešame s želé cukríkmi a m&m cukríkmi v miske a potom nasypeme do dutiny koláča. Prikryjeme posledným nevyrezaným korpusom. Natrieme džemom a krémom. Posypeme krémom vrch aj boky a posypeme sladkými farebnými ozdobami.

Môžete si pomôcť aj parížskym krémom.

Parížsky krém: 1 šľahačková smotana, 100 gr čokolády, 250 g masla, cukor

Smotanu vlejte do hrnca a zohrejte ju. Ešte do teplej pridajte čokoládu, ktorú nechajte rozpustiť a všetko dobre rozmiešajte. Hotovú zmes dajte po vychladnutí do chladničky a nechajte ju tam do druhého dňa. Potom ju vyšľahajte a primiešajte do nej postupne zmäknuté maslo, aby mala lepšiu konzistenciu na zdobenie.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok