Divina a víno – to patrí k sebe…
Prísady: 1 zajačí predok, 100g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1 PL cukru, 2 PL octu, vývar, korenie, citrónová šupka, soľ, 2dcl červeného vína, 1PL brusnicového kompótu
Príprava: Všetku zeleninu pokrájame na kolieska a opražíme na cibuli do hneda – pridáme niekoľko kociek cukru. Potom zalejeme octom, vývarom, pridáme nové a čierne korenie, tymian, bobkový list a citrónovú šupku. Do tohto všetkého vložíme na kúsky nakrájaného zajaca, osolíme a necháme dusiť do mäkka. Potom šťavu zahustíme, prilejeme červené víno, pridáme trocha brusníc, povaríme a precedíme na zajaca. Podávame s knedľou a želáme si dobrú chuť!