Prísady: 1 kurča, 300g očistených hríbov, 50g masla, 50g oleja, 0,2dcl bieleho vína, citrónová šťava, 1/2l sladkej smotany, hladká múka,soľ, karí korenie, 1 cibuľa
Príprava: Dobre očistené, umyté a rozporcované kurča ľahko posolíme a okoreníme karí korením. Opečieme na rozpálenom oleji. Opečené kurča vložíme na základ z drobno nakrájanej cibule, ktorú sme na masle do ružova spenili. Pridáme kari a zalejeme vínom. Kurča dusíme v rúre pod pokrievkou a polievame tvoriacou sa šťavou. Pred dohotovením kurča vyberieme, vložíme do tuku, v ktorom sme predtým zapražili hladkú múku a zalejeme smotanou. Do omáčky pridáme čerstvé, na plátky pokrájané hríby (môžu byť aj sušené), povaríme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou.