nedeľa, 24 novembra, 2024

Podpecníkový závin

Kvások: 120 g vlažného mlieka, 1 lyžica cukru, 1 kocka kvasníc.

Plnka: bryndza, kyslá smotana, na mesiačiky nakrájaná cibuľa, nadrobno nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanou slaninka a klobása

Do 550 g hladkej múky, 50 g zemiakových vločiek (zohnal som v zdravých potravinách), 300 ml vlažného mlieka, 1 vajca, 70 g masti, 2 čajovej lyžičky soli vmiešame po vzídení kvások.

Z ingrediencii vymiesime hladké cesto a necháme dobre vykysnúť. Rozdelíme. Rozvaľkáme plát na ktorý natrieme plnku z: bryndze, kyslej smotany, na mesiačiky nakrájanej cibule, nadrobno nakrájaným cesnakom, na kocky nakrájanou slaninkou a klobáskou. Ochutíme soľou, korením, bylinkami. Zvinieme, necháme podkysnúť a opečieme v rúre pri 180 °C dozlatova. Po upečení potrieme vodou.

 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com