1 veľký karfiol, 500 g ostrúhaných zemiakov, 200 ml smotany na varenie, 200 g nastrúhaného tvrdého syra (napr.: cheddar), 2 – 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, soľ a čierne korenie podľa chuti, 1 vajíčko podľa potreby, maslo na vymastenie pekáča, čerstvé bylinky na ozdobenie (napr.: petržlen)
Karfiol rozdelený na ružičky a zemiaky nakrájané na plátky som povaril v slanej vode 5 – 8 min do polomäkka.
Pekáč som vymastil maslom a vrstvil: na dno pekáča vrstvu zemiakov, pokryl vrstvou karfiolu a posypal strúhaným syrom. Tento postup som zopakoval, kým som neminul suroviny. Posledná vrstva syr.
Do smotany som zamiešal rozotrený cesnak, vajíčko, osolil, okorenil podľa chuti a zalial zmes na pekáči.
Zapekal som 25 – 30 min. pri 200 °C alebo kým nie je povrch zlatistý a bublinkový.