Prísady: Koreňová zelenina (mrkva, petržlen, kúsok zeleru), voda, celé čierne korenie, celé nové korenie, bobkový list, klinček, trochu muškátového orieška, tymian, maslo, 1 cibuľa, hydinové žalúdky, srdiečka, krídla, krky, pečeň, sladká smotana (alebo mlieko a maslo), 3 – 4 sušené slivky, ocot, mleté čierne korenie.
Čas prípravy: 40 min.
Príprava: Do slanej vody dáme variť koreňovú zeleninu s celým čiernym a novým korením, bobkovým listom, klinčekom, trochou postrúhaného muškátového orieška a tymianom. Medzitým pokrájame cibuľu, dáme ju speniť na masle, pridáme očistené hydinové žalúdky, srdiečka, krky a krídla, pridáme surové pokrájané pečene a všetko spolu krátko podusíme. Potom zalejeme vývarom zo zeleniny, povaríme.
Krídla a krky vyberieme, necháme trochu ochladnúť a oberieme z nich mäso, ktoré vložíme naspäť do hrnca. Omáčku zatrepeme sladkou smotanou, pridáme do nej zopár sušených sliviek, podľa chuti okyslíme, okoreníme.
Zdroj: Bočpor