Prísady: 300 g hladkej múky, 1/2 lyžičky soli, 12 g droždia, 7 – 8 lyžíc mlieka, 50 g Hery, cukor.
Na plnku: 1,2 kg cibule, 200 g slaniny, 2 lyžice rasce, 250 g syra, 500 ml sladkej smotany, 3 vajcia, soľ, mleté korenie
Čas prípravy: 2,5 hod.
Príprava: Múku preosejeme, premiešame so soľou a pridáme kvások (trocha mlieka, droždie, štipka cukru). Vmiešame Heru a vypracujeme hladké cesto a dáme vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme a uložíme na pripravený plech. Slaninu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osolíme a dusíme 10 minút. Túto zmes rozložíme na cesto a posypeme rascou. Smotanu ochutíme soľou a korením, pridáme vajcia a dobre rozmiešame. Vylejeme na vrstvu cibule a celú plochu posypeme strúhaným syrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 60 minút.