streda, 4 decembra, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomKelový prívarok so smaženou klobáskou

Kelový prívarok so smaženou klobáskou

Menší kel, stredná cibuľa, 3 strúčky cesnaku, soľ, mletá paprika, mleté čierne korenie, rasca, 4 zemiaky

Zásmažka: masť, hladká múka, paprika

Cibuľu nakrájame na drobno a pretlačeným cesnakom usmažíme do sklovita so soľou. Pridáme rascu a mletú papriku a opatrne (aby paprika nezhorkla – nezhorela) miešaním spojíme s cibuľou. Pridáme na jemno nakrájaný kel, na štvrtky zemiaky (pozor: zemiakmi môžeme kelový prívarok zahustiť, kto nechce použije zásmažku, potom dáme menej zemiakov). Posmažíme. Zalejeme vodou a dusíme. Ja som pridal aj papričky jalapeno. Keď sú zemiaky a kel mäkký pridáme zásmažku: na panvicu dáme masť, dáme hladkú múku, keď je do zlata pridáme mletú papriku, pár sekúnd posmažíme a zalejeme trochou vody a zasa necháme prejsť varom.

Pridáme ku kelu. Kto neurobil zásmažku zahustí dvomi pretlačenými, uvarenými zemiakmi z kelu.

Usmažíme klobásu.

Ja som na tanieri ešte pokvapkal výpekom s klobásy a tekutým korením.

Podávame s pečivom alebo chlebom.

Dobrú chuť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com