nedeľa, 19 januára, 2025
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomZapečená kyslá kapusta s klobáskou kyslou smotanou

Zapečená kyslá kapusta s klobáskou kyslou smotanou

800 g kyslá kapusty s vínom (Lídl v plechovke) cibuľa, biele víno (podľa potreby), 3 strúčiky cesnaku, klobáska, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, horčica, kyslá smotana, masť

Cibuľu nakrájame na drobno a na masti usmažíme, osolenú s pretlačeným cesnakom do takmer do sklovita, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Osmažíme. Pridáme papriku, korenie, prehrejeme. Vložíme kyslú kapustu, osmažíme, primiešame horčicu a dusíme na víne do polomäkka (ja som si pridal aj papričky jalapeno). Preložíme do masťou vymastenej zapekacej misy, zalejeme kyslou smotanou a zapekáme pri 190 °C cca 30 min.

Jeme s čerstvým chlebom, pečivom alebo uvarenými zemiakmi (tie môžme pridať aj do kapusty pred zapečením).

Dobrú chuť 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com