800 g kyslá kapusty s vínom (Lídl v plechovke) cibuľa, biele víno (podľa potreby), 3 strúčiky cesnaku, klobáska, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, horčica, kyslá smotana, masť
Cibuľu nakrájame na drobno a na masti usmažíme, osolenú s pretlačeným cesnakom do takmer do sklovita, pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Osmažíme. Pridáme papriku, korenie, prehrejeme. Vložíme kyslú kapustu, osmažíme, primiešame horčicu a dusíme na víne do polomäkka (ja som si pridal aj papričky jalapeno). Preložíme do masťou vymastenej zapekacej misy, zalejeme kyslou smotanou a zapekáme pri 190 °C cca 30 min.
Jeme s čerstvým chlebom, pečivom alebo uvarenými zemiakmi (tie môžme pridať aj do kapusty pred zapečením).
Dobrú chuť