Pirohy sú jedlom, ktoré je známe, preto Vám píšem recept na pirohy, ktoré robím ja…
Prísady: Žĺtok, 80 g masla, 150 g maku, 400 g hrubej múky, 60 g práškového cukru, slivkový lekvár, soľ
Čas prípravy: 1 hod.
Príprava: Múku preosejeme spolu so soľou, pridáme žĺtok a vodu podľa potreby.
Vymiesíme cesto, ktoré necháme na pomúčenej doske odležať. Potom cesto rozvaľkáme a nakrájame na obdĺžniky. Na každý kúsok cesta dáme kúsok lekváru, preložíme a pritlačíme tak, aby lekvár pri varení nevytiekol.
Uvaríme v osolenej vode, vyberieme dierkovanou vareškou, polejeme rozpusteným maslom a posypeme pomletým makom a praškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Ľudmila Hricková
Zdroj: Lekvárové pirohy s makom