230 g čokolády, 60 g masla, 100 g kryštálového cukru, 2 ks vajec, trochu vanilkového alebo mandľového extraktu, 200 g hladkej múky, štipka soli, ½ balíčka kypriaceho prášku
Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľový (vanilkový) extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme fóliou a dáme na tri hodiny do chladu.
Potom tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 °C asi desať minút. Koláčiky popraskajú, na povrchu budú chrumkavé, no vo vnútri mäkké.
Pozor, dajte ďalej od seba pretože pri pečení zväčšia objem.