sobota, 22 júna, 2024

Popráskance

230 g čokolády, 60 g masla, 100 g kryštálového cukru, 2 ks vajec, trochu vanilkového alebo mandľového extraktu, 200 g hladkej múky, štipka soli, ½ balíčka kypriaceho prášku

Čokoládu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť. Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme mandľový (vanilkový) extrakt. Primiešame čokoládu. Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. Cesto zakryjeme fóliou a dáme na tri hodiny do chladu.

Potom tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 °C asi desať minút. Koláčiky popraskajú, na povrchu budú chrumkavé, no vo vnútri mäkké.

Pozor, dajte ďalej od seba pretože pri pečení zväčšia objem.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

This site is protected by wp-copyrightpro.com