Prísady: 300 g hovädzej glejovky (spodná časť nohy prednej alebo zadnej), 300 g bravčového pliecka, 60 g tuku (bravčová masť), 400 g cibule (hovorí sa, že cibule by malo byť toľko, koľko je mäsa…), 100 g zelenej papriky, 100 g paradajok, 20 g paradajkového pretlaku, 40 g hladkej múky, 10 g cesnaku, rasca, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, voda alebo vývar, soľ…
Čas prípravy: super dopoludnie a hlavne slnečné
Príprava: Umyté a osušené hovädzie a bravčové mäso pokrájame na kocky.
Na rozohriatej masti opražíme cibuľku do zlatova. Pridáme paradajkový pretlak, nasekaný cesnak, rascu, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku a hovädzie mäso, všetko zalejeme vodou alebo vývarom a podusíme. Keď je hovädzie mäso polomäkké, pridáme pokrájané bravčové a dusíme.
Pred dohotovením zahustíme zápraškou, pridáme papriku a paradajky pokrájané na menšie kúsky a necháme prejsť varom. Pred dokončením dáme do guľášu ešte zemiaky a keď sa uvaria, guľášik je hotový …