Prísady: 1 kilo polohrubej múky, druždi, 2 dcl olija, 1 vanilkový cuker, štipka soli, cuker podľa chuti (asi 4 PL), 1 calo vajco a 1 žltok, mliko podľa potreby, žeby tisto bulo vlačno a odlipovalo sa od varicky
Plnka: gruli uvarit na kašu, pridáme 300dkg bryndzi, kapir ako rizanec
Príprava: Zarobíme kvások – vlažno mliko, suľ, cuker a druždi dáme vykysnuty.
Pridáme múku, vajca, olij, vanilku a poradne vymišame tisto. Toto zachobime vykysnuty na teplom mjisti. Na tabli rozdilijeme vykysnuto tisto na štyri jednaky bochniky. Bochnik vyvaľkame a do prostredku nakladame grulovo-bryndzovú plnku, zvineme s tistom, rozvalkame a dame na vymastenu tepšu.
Pagač potreme olijom a popichame s vidličkom a dame peči do predhriatej rúry (200 – 250 °C).
Upečený pagač potreme olijom a krajame na trojuholníky.