Chutná, rýchla a sýta večera. Veľmi padne vhod, keď je prievan v peňaženke.
Prísady: Recept je asi pre 4 porcie: 1/2 kg hladkej múky, 5 vajíčok, asi 1/2 l mlieka (aby bolo cesto redšie), 1 cibuľa, soľ a olej.
Čas prípravy: 20 minút
Príprava: Z múky, vajec, soli a mlieka pripravíme redšie cesto, ktoré vylejeme na cibuľu, ktorú sme si medzitým podusili na oleji do sklovita. Spolu všetko opatrne premiešame (nezľaknite sa, keď olej vystúpi nad cesto, treba iba miešať).
Postupne sa nám vytvoria hrudky. Podľa chuti necháme pripiecť (konzistencia má byť podobná ako keď pripravujeme knedlík s vajíčkom). Podávame s kyslou kapustou (najlepšie domácou), čalamádou a pod.
Dobrú chuť!!
Zdroj: Svokrina múčna praženica