štvrtok, 25 apríla, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomSvokrina múčna praženica

Svokrina múčna praženica

Chutná, rýchla a sýta večera. Veľmi padne vhod, keď je prievan v peňaženke.

Prísady: Recept je asi pre 4 porcie: 1/2 kg hladkej múky, 5 vajíčok, asi 1/2 l mlieka (aby bolo cesto redšie), 1 cibuľa, soľ a olej.

Čas prípravy: 20 minút

Príprava: Z múky, vajec, soli a mlieka pripravíme redšie cesto, ktoré vylejeme na cibuľu, ktorú sme si medzitým podusili na oleji do sklovita. Spolu všetko opatrne premiešame (nezľaknite sa, keď olej vystúpi nad cesto, treba iba miešať).

Postupne sa nám vytvoria hrudky. Podľa chuti necháme pripiecť (konzistencia má byť podobná ako keď pripravujeme knedlík s vajíčkom). Podávame s kyslou kapustou (najlepšie domácou), čalamádou a pod.

Dobrú chuť!!

Zdroj: Svokrina múčna praženica

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok