Prísady: 300 g hladkej múky, 250 g masla, 6 lyžíc bieleho vína
Čas prípravy: neuvedená
Príprava: Prísady zapracujeme do hladkého cesta (najlepšie použiť vlastné ruky) a necháme v chlade aspoň dve hodiny oddýchnuť. Medzitým môžeme vypiť za pohárik vínka, čo sme do cesta dali…
Potom rozvaľkáme cesto na cca 1 cm plátok a vykrajujeme kolieska alebo aj iné tvary, kladieme na plech (vyložený papierom na pečenie – ušetríme si robotu) a pečieme v mierne rozohriatej rúre. Treba pozerať, aby sa kolieska nepričmudli!!
Ešte teplé ich obalíme v práškovom cukríku zmiešanom s vanilínovým, ale pozor! Krehké 🙂 a júúúj, prevelice dobré … nuž, na zdravie!
Zdroj: Vínové kolieska