streda, 24 apríla, 2024

Zapekaná šošovica

Šošovica trocha inak…

Prísady: 650 g šošovice, 2 vajcia, soľ, korenie, vegeta, 3 strúčiky cesnaku, cibuľa, 200 g salámy, 2 žemle, strúhanka, 2 vajcia natvrdo

Čas prípravy: cca 1,5 hod.

Príprava: Šošovicu uvaríme, scedíme a pomelieme spolu so salámou. Pridáme cibuľu, cesnak, rozšlahané vajcia, nakrájané a namočené žemle, posolíme, okoreníme. Polovicu hmoty dáme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Pokladieme uvareným a nakrájaným vajíčkom a zakryjeme druhou polovicou šošovicovej hmoty. Dáme zapiecť. Papkáme s chlebíkom alebo uvarenými zemiakmi a želáme si dobrú chuť a na zdravie!

Zdroj: Zapekaná šošovica

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno