Zemianska torta

3
22. 09. 2012 – Turčianske Jaseno

 
Recept z Turčianskeho Jasena na výborné slané koláče…

Prísady: 500g hladkej múky, 1 droždie, soľ, 1 vajce, 250 ml mlieka, 50g bravčovej masti, bryndza, trocha masla

Príprava: Z múky, droždia, soli, vajca, mlieka a bravčovej masti vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme kolieska, napríklad skleneným pohárom. Dáme na vymastený plech a necháme trocha oddýchnuť. Medzitým si rozrobíme bryndzu s trochou mlieka (môžeme použiť aj kyslú smotanu), poprípade pridáme aj nasekaný kôpor či petržlenovú vňať. Na každé koliesko dáme za lyžicu a rozotrieme. Nakoniec ešte pofŕkame roztopeným maslom a dáme piecť. Dobrú chuť!