500 g bravčovej krkovičky, 2 polievkové lyžice horčice, mleté čierne korenie, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 3 polievkové lyžice oleja, 70 g gazdovskej slaniny, 1 paprika, 3 cibule, 2 klobásky, 500 g zemiakov, mletá paprika
Bravčovú krkovičku som nakrájal na kocky. Dal som do veľkej misy. Pridal som horčicu, mleté korenie, roztlačený cesnak a olej, a všetko spolu som poriadne premiešal. Pokračoval som pridaním slaniny nakrájanej na kocky. Očistenú papriku na tenké plátky. Cibuľu na polmesiačiky, klobásu na kolieska. Všetko som premiešaním spojil. Osolil a opaprikoval.
Na plech som dal alobal tak, aby prečnieval okraje a maslovačkou potrel spodok a boky alobalu olejom. Na alobal som dal všetko z veľkej misy. Túto zmes som prikryl druhým alobalom a pevne spojil.
Piekol som cca 60 minút pri teplote 190 °C. Po uplynutí tejto doby som otvoril alobal a živánsku som nechal dopiecť horúcim horným ventilátorovým ohrevom.
Chutilo mi to s tatárskou omáčkou.