Prinášame Vám recept, ktorý je podľa niektorých v poradí druhým „naj“ slovenským jedlom. Je veľmi dobré a sýte, po ktorom si aj prsty oblížete. Taká je Fučka.
Prísady: 1 kg zemiakov, cca 150 g hrubej muky, štipka soli
Čas prípravy: koľko bude treba
Príprava: Ošúpeme zemiaky, zalejeme vodou asi 1,5 cm nad ne a osolíme. Necháme zemiaky čo najviac rozvariť, za stáleho varu popučíme (alebo pomixujeme) a za stáleho mixovania (pučenia) pridávame múku podľa potreby tak, aby vznikla hustejšia kaša. Miešame dokiaľ nezačne „pufkať“ prevára sa a potom môžeme odstaviť.
Podáva sa podľa chuti s opraženou slaninkou, maslom, bryndzou, zakysankaou, žinčicou, mliekom alebo všetko čo sa vám k tomu hodí.
Dobrú chuť.
Pridala: Jana Krnáčová
Zdroj: Fučka