Prísady:
Cesto: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg masla, 5 dkg smetolu, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, prášok do pečiva
Plnka: 3 bielka, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru
Čas prípravy: cca 45 minút
Príprava: Z múky, masla cukru, štipky prášku do pečiva a žĺtkov vymiesime cesto. Urobené cesto rozgúľame a vykrajujeme gombíky ako na kabát. Hneď kladieme na pomastený plech. Na každý gombíček dáme kúsok slivkového lekváru, kôpku plnky a orech.
Plnka: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme mleté orechy a zľahka premiešame.
V miernej rúre upečieme a hotové posypeme práškovým cukrom
Zdroj: Jagerské gombičky