streda, 24 apríla, 2024

Jagerské gombičky

Recept mojej babičky, známej folkloristky Zuzky Jarábkovej z Trenčína.

Prísady:

Cesto: 30 dkg hladkej múky, 14 dkg masla, 5 dkg smetolu, 6 dkg práškového cukru, 3 žĺtky, prášok do pečiva

Plnka: 3 bielka, 20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru

Čas prípravy: cca 45 minút

Príprava: Z múky, masla cukru, štipky prášku do pečiva a žĺtkov vymiesime cesto. Urobené cesto rozgúľame a vykrajujeme gombíky ako na kabát. Hneď kladieme na pomastený plech. Na každý gombíček dáme kúsok slivkového lekváru, kôpku plnky a orech.

Plnka: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme mleté orechy a zľahka premiešame.

V miernej rúre upečieme a hotové posypeme práškovým cukrom

Zdroj: Jagerské gombičky

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok