Na cesto: 450 g polohrubej múky, ½ vrecúška sušeného droždia alebo kocky, 300 ml vlažného mlieka, 2 veľké uvarené zemiaky, 1 vajce, 1 PL cukru, 40 ml oleja, štipka soli
Klobása, slanina, 250 g kyslej smotany, 150 g bryndze, 2 červené cibule, kôpor, cibuľkovú vňať
Suroviny uvedené na cesto zmiešame v miske a necháme pod utierkou nakysnúť. Zatiaľ si vymiešame bryndzu s kyslou smotanou. Nakrájame si cibuľu na kolieska a tiež klobásu a slaninku.
Keď máme cesto vykysnuté, je tak jemné, že ho stačí rukami porozťahovať na plechu. Natrieme ho bryndzou, poukladáme klobásku, slaninku, cibuľu, posypeme kôprom a dáme piecť do rúry na 180 °C do zlatista.
Po upečení môžeme posypať jarnou cibuľkovou vňaťou.