piatok, 29 marca, 2024

Kapustový koláč

Prísady: 500 g hl. múky, 50 g Palmarínu, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 20 g droždia, 1/4 l mlieka, masť, soľ

Plnka: 500 g kapusty, 30 g masti, 20 g cukru, soľ

Čas prípravy: cca 2,5 hod.

Príprava: Do preosiatej múky dáme droždie, rozmiešame s cukrom, pridáme soľ, vajce a vlažné mlieko s rozpusteným Palmarínom a všetko vypracujeme na cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. Na pomúčenej doske ho potom rozvaľkáme na hrúbku asi 3/4 cm, pokrájame na rovnaké štvorčeky a tie plníme pripravenou plnkou. Rohy štvorčekov preložíme a stranou, na ktorej sme ich spojili, dáme na pomastený plech. Povrch koláča roztlačíme do kruhu a necháme podkysnúť. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme do ružova. Upečené koláče znova potrieme rozpusteným maslom.

Plnka : Do rozpustenej masti dáme cukor a necháme skaramelizovať. Potom pridáme nadrobno posekanú kapustu, mierne posolíme a za stáleho miešania dusíme do ružova. Keď zmes vychladne, plníme ňou cesto.

Text: Beáta Tomkovičová, Stupava

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok