utorok, 16 apríla, 2024

Kysucká kapustnica

Prísady: 10 zemiakov, 1 l vody z kyslej kapusty, 8 zrniek celého nového korenia, 8 zrniek celého čierneho korenia, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 30 g sušených hríbov, 1 vajce, 1 PL hladkej múky, 1 KL majoránu, 100 g masla, soľ

Čas prípravy: cca 50 min.

Príprava: Zemiaky očistíme a vcelku uvaríme v neosolenej vode, Potom dáme variť kapustovú vodu a pridáme do nej všetky koreniny, cibuľu, cesnak aj sušené hríby. Keď sú hríby uvarené, pridáme zmes, ktorú sme si pripravili zo 150 ml vody, jedného vajca a lyžice hladkej múky. Všetko privedieme do varu, prisypeme majorán, pridáme maslo a podľa chuti dosolíme.

Uvarené zemiaky scedíme, rozkrájame lyžicou a zalejeme hotovou kapustnicou.

Toto vianočné jedlo navaril Jarda Žídek s tetou Pavlicovou v epizóde Kysucké Vianoce 

(Nebíčko v papuľke)

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok