streda, 24 apríla, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomNa maďarský spôsob kuracie stehná

Na maďarský spôsob kuracie stehná

6 kuracích stehien alebo 4 štvrtky, olej, soľ, korenie, 3 lyžice mletej sladkej papriky, cibuľa, 4 strúčky cesnaku, maslo, 2 lyžice múky, pasírované paradajky, sladká smotana.

Stehná som obojstranne osolil, okorenil, potrel olejom a vmasíroval. Odložil odpočinúť na tanier. Medzitým som si nakrájaj na kocky cibuľu a nadrobno cesnak. Na oleji s maslom som opiekol obojstranne stehná na zatiahnutie. Stehná som vybral. Na výpeku som usmažil cibuľu s cesnakom, pridal papriku, múku, pasírované paradajky. Vložil som stehná a potrel šťavou. Všetko som preložil na pekáč a v rúre piekol 40 min. pri teplote 180 °C. Potom som zasa stehná vybral, udržal v teple a zamiešal sladkú smotanu.

Podáva sa s cestovinou. Akou? Vašou obľúbenou.

eRZetko praje dobrú chuť.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno