utorok, 23 apríla, 2024

Podlisniaky

Haruľa na terchovský spôsob

Prísady: 2 kg zemiakov, 1 cibuľa, 2 – 3 strúčiky cesnaku, 100 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, veľká hlávka kapusty, maslo na potretie

Čas prípravy: 45 min.

Príprava: Očistené  zemiaky postrúhame, necháme odstáť a časť vody scedíme. Očistenú cibuľu a cesnak postrúhame, pridáme hladkú múku,soľ a mleté čierne korenie. Očistenú hlávkovú kapustu rozdelíme na listy a hrubú stonku zrežeme, aby kapustný list bol rovnejší. Kapustný list kladieme na horúcu platňu, nalejeme naň pripravené zemiakové cesto približne na hrúbku jedného centimetra. V sporáku udržiavame stálu teplotu. Keď je spodná strana podlisniaka upečená, navrch položíme druhý list, podlisniak obrátime a pečieme z druhej strany. Z upečenej strany kapustný list stiahneme. Keď je podlisniak upečený aj z druhej strany, dáme ho na tanier a ešte teplý potrieme čerstvým maslom. Môžeme podávať s kyslým mliekom.

Zdroj: Podlisniaky