Tortová forma Ø 22 cm
Prísady na cesto: 75 g čokoláda horká, 75 g maslo, 2 ks vajce, 120 g kryštálový cukor, 1 balíček vanilínový cukor, 50 g hladká múka, na špičku noža kypriaci prášok do pečiva
Prísady na náplň: 100 g kadaif, 125 g pistáciový krém sladený, (sadu na dubajskú čokoládu: pistáciový krém 190 g a kataifi koláč 200 g majú v Alegre. Tiež tam majú aj tahini – sezamovú pastu 185 g – primavika), 20 g maslo, 2 káv. lyž. sezamová pasta
Prísady na krém: 250 ml smotana na šľahanie (33%), 1 balíček, vanilkový cukor, 1 balíček Smeta-fix, 100 g smotanový syr, 50 g pistáciový krém sladený, 1 balíček Smeta-fix
Prísady na ozdobenie: 100 g čokoláda horká, kúsok Cery, 100 g pistácie nasekané, 1 KL pistáciový krém sladený
Príprava cesta: Na prípravu cesta v kastróliku za stáleho miešania som rozpustil čokoládu s maslom. Odstavil a nechal vychladnúť. V mise som vyšľahal žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom šľahačom do peny. Vmiešal čokoládu s maslom a nakoniec pridal múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov som vyšľahal tuhý sneh a jemne vmiešal do cesta. Cesto som vložil do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladil. Vložil do predhriatej rúry a piekol 30 minút pri teplote 180 °C
Po upečení som korpus nechal vychladnúť.
Príprava náplne: Na prípravu náplne kadaif nakrájajte na malé kúsky ( spomínanej sade… v Alegre je už nakrájaný) na masle som ho opražil dozlata. Odložil a nechal vychladnúť. Potom som preniesol do misy. Pridal pistáciový krém a pastu a vymiešal na hladkú hmotu.
Príprava krému: Na prípravu krému šľahačom v mise som vyšľahal smotanu s vanilkovým cukrom a stužovačom do tuha.
V inej mise mixérom som vyšľahal syr s pistáciovým krémom a stužovačom do hľadka. Zľahka vmiešal šľahačku.
Z korpusu som odstránil papier na pečenie a korpus položil na podnos. Náplň som naniesol na korpus 1 cm od okraju. Náplň som prikryl krémom a uhladil. Odložil asi na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobenie: Horkú čokoládu rozpúšťam vo vodnom kúpeli s trochou Cery a nalievam na tortu alebo koláče. Posypal som pistáciami a dozdobil cik-cak pistáciovým krémom. Odložíme asi na 2 hodiny do chladničky. Nakoľko poleva po stuhnutý je tvrdá krájam ju horúcim nožom.