streda, 24 apríla, 2024

Zapekaná kapusta

Dobrota z kyslej kapusty – keď dochádza inšpirácia…

Prísady: 350 g bravčového mäsa, 150 g párkov alebo klobásy, 1 kg kyslej kapusty, maslo, soľ, mletá červená paprika, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 150 ml mlieka, 1 vajce

Čas prípravy: 1,5 hod.

Príprava: Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, kolieska párkov alebo klobásy, posypeme paprikou a premiešame. Pridáme pokrájanú kapustu, podlejeme vodou a dusíme. Mäso – najlepšie z pliecka – pomelieme, osolíme, pridáme cesnak, trocha červenej papriky a pomiešame. Pekáč vymastíme, rozložíme naň polovicu udusenej kapusty a na ňu rozložíme rovnomerne mäsovú hmotu. Zakryjeme ju zvyškom kapusty, zalejeme mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajce s trochou soli a dáme zapiecť. Podávame s čerstvým chlebom alebo varenými zemiakmi a želáme si dobrú chuť.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok