Klasická dobrota z kyslej kapusty a mäska, nájdete ju v rôznych obmenách po celom Slovensku, ale takto ju pripravuje náš otec… mňam!
Prísady: Kyslá kapusta, bravčové pliecko a bôčik, cibuľa, trocha masti, mletá paprika, drvená rasca, soľ
Čas prípravy: cca 60 min.
Príprava: Nakrájanú cibuľu speníme na troche masti, vhodíme na kocky nakrájané mäso a osmažíme. Zaprášime korením, pomiešame a čakáme, kým bôčik pustí šťavu. Potom pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou, dokým nie je masíčko mäkké, priebežne miešame, aby sa všetky chute správne prepojili.
Necháme odstáť dve tri hodinky a podávame s čerstvým chlebom.
Pri konzumácii… hmmmm… však uvidíte! Dobrú chuť.
Zdroj: krstná Renátka
Zdroj: Anjelské zvony