štvrtok, 26 decembra, 2024

Anjelské zvony

Klasická dobrota z kyslej kapusty a mäska, nájdete ju v rôznych obmenách po celom Slovensku, ale takto ju pripravuje náš otec… mňam!

Prísady: Kyslá kapusta, bravčové pliecko a bôčik, cibuľa, trocha masti, mletá paprika, drvená rasca, soľ

Čas prípravy: cca 60 min.

Príprava: Nakrájanú cibuľu speníme na troche masti, vhodíme  na kocky nakrájané mäso a osmažíme. Zaprášime korením, pomiešame a čakáme, kým bôčik pustí šťavu. Potom pridáme kyslú kapustu, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou, dokým nie je masíčko mäkké, priebežne miešame, aby sa všetky chute správne prepojili. 

Necháme odstáť dve tri hodinky a podávame s čerstvým chlebom.

Pri konzumácii… hmmmm… však uvidíte! Dobrú chuť.

Zdroj: krstná Renátka 

Zdroj: Anjelské zvony

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

This site is protected by wp-copyrightpro.com