sobota, 27 apríla, 2024

Gulášová polievka

Klasická chutná gulášová polievka

Prísady: 150 – 200 g hov. mäsa, 2 väčšie cibule, 350 g zemiakov, 1 malé lečo alebo čerstvá paprika a paradajky, 2 lyžičky rasce, 1 lyžička mletej papriky, 3 lyžice hl. múky, 10 zrniek čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, olej

Čas prípravy: 75 min.

Príprava: Mäso pokrájame na malé kocky alebo nahrubo pomelieme. Očistenú cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme mäso a prudko opražíme. Posypeme paprikou, riadne premiešame, zalejeme vodou a necháme povariť. Pridáme všetko korenie, roztlačený cesnak a lečo. Prikryté varíme takmer domäkka. Potom pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Z oleja a múky urobíme zápražku, zalejeme ju studenou vodou, rozmiešame a vlejeme do polievky. Keď sú zemiaky v plievke mäkké, odstavíme ju a dochutíme majoránom. Podávame s chlebom a želáme si dobrú chuť!

Zdroj: Gulášová polievka