piatok, 23 februára, 2024

Katovo šľahnutie

500 g bravčového stehna alebo pliecka, 2 lyžice masti, soľ, čierne korenie, jedna kapia, 1 a pol väčšej cibule, 3 strúčiky cesnaku, čili papričky, 3 lyžice pikantného kečupu, 1 lyžica dijonskej horčice.

Na masti som sprudka opiekol na rezance bravčové mäso, aby sa zatiahlo. Osolil, okorenil a dusil pokiaľ bolo mäso takmer na mäkko. Mäso som vybral a držal v teple v rúre. Na výpeku som usmažil na mesiačiky nakrájanú cibuľu a na plátky cesnak. Pridal na kocky kapiu, čili papričky, podusil, pridal mäso, dodusil do mäkka. Dochutil kečupom, dijonskou horčicou.

Podávame hranolčekmi.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno