utorok, 16 júla, 2024

Kiš podľa mňa

Cesto: 300 g múky, ½ lyžičky soli, 3 lyžice bravčovej masti, lyžica masla, 4 polievkové lyžice vody (resp. podľa potreby)

Plnka: masť, cibuľa alebo pór, cesnak, 1 paprika, 2 paradajky, klobása, tvrdý syr, 2 vajcia, smotana na varenie, soľ, paprika, korenie, chilli omáčka

Zapekací plech s priemerom 24 cm

Cesto: zmiešal som ručne múku, maslo, masť a soľ kým som nezískal drobivú a rovnomerne vymiešanú drobivú hmotu. Pridal vodu, aby som získali kompaktnú hmotu. Cesto som zabalil do mikroténového sáčka a nechal 30 minút v chladničke.

Medzitým som si pripravil plnku: so soľou so usmažil nadrobno nakrájanú cibuľu, rozotrený cesnak, pridal klobásu na štvrť kolieska, na kocky nakrájanú papriku, na mesiačiky paradajky a podusil, dochutil korením, paprikou a čili omáčkou.

Cesto som vyvaľkal, dal do zapekacieho pekáčika, popichal vidličkou, zasypal fazuľou, aby sa cesto nezdvihlo a piekol 20 minút na 200 °C.

Po 20 minútach som na cesto dal plnku, zalial smotanou v ktorej som rozhabarkoval vajcia a dal znova do rúry na 30 minút pri 180 °C. Takmer pred dopečeným som na kiš nastrúhal tvrdý syr a dopiekol pokiaľ sa syr neroztiekol.

Chutí studené aj teplé

Dobrú chuť praje ErZetko

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno

This site is protected by wp-copyrightpro.com