streda, 24 apríla, 2024

Milovanie na plechu

250 g polohrubej múky, 250 g mletých vlašských orechov, 3 PL práškového cukru, 125 g masla, 2 vanilkové pudingy v prášku, 2 čokoládové pudingy v prášku, 1 600 ml mlieka, 10 PL cukru, 2 šľahačkové smotany, 250 g jemný odtučnený tvaroh, 2 malé kyslé smotany, 1 vanilkový cukor, 200 g práškového cukru, horká čokoláda, biela čokoláda.

Múku, orechy, cukor a maslo izbovej teploty som spolu zmiešal. Vzniknutú zmes som utlačil na dno plechu 32 x 21 cm (je malý, použite väčší, je toho dosť) a uhladil úzkym valčekom, môžete použiť aj lyžicu. Piekol som 20 minút na 180 °C do zlata.

Na prvú vrstvu krému: vyšľahal som tvaroh spolu s 200 g cukru, primiešal šľahačku, ktorú som vyšľahal z 250 ml smotany a naniesol na vychladnutý korpus. Vložil do chladničky. Po vychladnutí som to dal na plát.

Na vanilkový krém som uvaril vanilkový puding (2 vanilkové pudingy v prášku, 800 ml mlieka, 10 PL cukru), nechal vychladnúť a primiešal 1 kyslú smotanu. Dal som na prvú vrstvu.

Na čokoládový krém som uvaril čokoládový puding (2 čokoládové pudingy v prášku, 800 ml mlieka, 10 PL cukru), nechal vychladnúť a primiešal 1 kyslú smotanu. Dal som na druhú vrstvu.

Na poslednú vrstvu som vyšľahal šľahačku s vanilkovým cukrom.

Ozdobil som strúhanou tmavou a bielou čokoládou. Môžete urobiť aj hoblinky z oboch čokolád. Na noc som dal do chladničky. Dobrú chuť ku kávičke.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Sem zadajte svoje meno