štvrtok, 28 marca, 2024
ÚvodVarte s eRZetkom a Jankom HraškomPanenská s ríbezľovou omáčkou

Panenská s ríbezľovou omáčkou

Treba aj toto vyskúšať…

Prísady: 600 g bravčovej panenskej, 1 cibuľa, 1,5 dcl červeného vína, 2 lyžice ríbezľového džemu, 100 g mrazených ríbezlí, 1 lyžica hladkej múky, soľ, čierne korenie, citrónová šťava

Príprava: Panenskú pokrájame na medailóniky, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Rezne opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do zvyšného tuku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu a krátko opražíme. Pridáme víno, ríbezle a džem. Za občasného miešania varíme 5 minút. Omáčku zahustíme hladkou múkou, ktorú sme predtým rozmiešali v studenej vode, ochutíme citrónom a polejeme ňou opečené rezne. Mňam.