Korpus: 4 vajcia, 200 g kryš. cukru, 6 pl vody, 6 pl oleja, 200 g polohrubej múky, ½ PDP
Salko krém: Karamelové salko, 250 g masla
Mascarpone krém: 250 g mascarpone, 250 g šľahačková smotana, 2 PL práškového cukru, vanilková esencia, citrónová kôra, posyp
Korpus: Žĺtka vyšľaháme s krištáľovým cukrom do peny, pridávame postupne vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkou. Dáme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.
Salko krém: Salko vymiešame s maslom.
Mascarpone krém: Mascarpone, šľahačkovú smotanu a praš. cukor vyšľaháme. Na chuť pridáme citrónovú kôru a semienka vanilkového struku (vanilkovú esenciu).
Po vychladnutí vrstvíme: salko krém, mascarpone krém. Môžme použiť modrý posyp. Necháme stuhnúť.