Zemiakové trhance s makom

191
Zemiakové trhance s makomOpäť jedlo z kuchyne mojej starej mamy. Tentokrát zo zemiakov a s makom.

Prísady: 1 kg zemiakov, soľ, 300 g krupicovej múky, 150 g masla, 150 g pomletého maku, 200 g mletého cukru

Čas prípravy: 30 min.

Príprava: Olúpané zemiaky pokrájame na kocky, zalejeme vriacou vodou, osolíme a varíme do mäkka. Uvarené zemiaky aj s vodou dobre roztlačíme, rozšľaháme a za stáleho miešania zasypeme múkou.

Hrniec zakryjeme a na miernom ohni necháme asi 20 minút pariť.

Lyžicou namočenou v masle vykrajujeme trhance, ktoré uložíme na tanier, pomastíme maslom, posypeme makom i cukrom a hneď podávame.

Namiesto maku môžme použiť aj tvaroh.

Dobrú chuť.

Ľudmila Hricková

Zdroj: Zemiakové trhance s makom