piatok, 19 apríla, 2024

Fazuľka na smotane

Myslím, že tento pokrm nepotrebuje bližší komentár – je to klasika!

Prísady: 600 g fazuľových luskov, 4 vajcia, 60 g masla, 50 g hl. múky, 300 ml kyslej smotany, 1 lyžička cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, soľ

Čas prípravy: cca 1 hod.

Príprava: Očistené, na kúsky nakrájané fazuľové lusky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme nabok a necháme vychladnúť. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejem vodou z fazuliek a povaríme až omáčka zhustne. Potom osolíme, podľa chuti pridáme cukor a citrónovú šťavu, vmiešame fazuľku a smotanu. Všetko necháme prejsť varom. Odstavíme a vložíme do omáčky olúpané, natvrdo uvarené vajcia. Podávame s varenými zemiakmi.